Προγραμματισμένες Εκδηλώσεις

Προγραμματισμένες Εκδηλώσεις

Ανακοινώσεις για τις προγραμματισμένες Ιεροπραξίες, Γιορτές, Διαλέξεις, Εκδρομές και άλλες εκδηλώσεις της Δελφύος, του ΥΣΕΕ και του Φιλοσοφικού Αθήναιου Εκατηβόλος

ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ ΑΘΗΝΑΙΟ "ΕΚΑΤΗΒΟΛΟΣ"
Αριστοτέλους 36, 1ος όροφος, Αθήνα

Φιλοσοφικό Αθήναιο «Εκατηβόλος»

Σάββατο 22 Απριλίου, ώρα 8.00 μ.μ. Εορτάζουμε τα «Χαρίσια - Αφροδίσια» και προσκαλούμε όποιον αισθάνεται Έλληνας να συμμετάσχει. Την ιεροπραξία θα τελέσει ο ιεροπρακτικός βραχίονας του ΥΣΕΕ «Δελφύς». Θα ακολουθήσει το καθιερωμένο γεύμα από συμβολών (ήτοι φέρνουμε την συμμετοχή μας σε φαγητά και ποτά).

Σάββατο 29 Απριλίου, ώρα 8.30 μ.μ. Δημήτριος Παπαθανασίου, ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής, "Αυτογνωσία και ψυχοσωματικές παθήσεις"

Κυριακή 7 Μαΐου, ώρα 11.00 π.μ. Μυθολογικό Εργαστήρι για παιδιά στο Φιλοσοφικό Αθήναιο «Εκατηβόλος», πληροφορίες στο τηλ. 6945 223787

ΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ

Η "Ελληνική Εθνική Θρησκεία - Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών" θα διοργανώσει τέσσερα διήμερα ιερατικά σχολεία για καινούργιους ιερείς/ιέρειες, πριν την αναγνώρισή της ως θρησκευτικό νομικό πρόσωπο.

Όσοι και όσες ενδιαφέρονται να ενταχθούν στους ιερείς/ιέρειες της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας, μπορούν να δηλώσουν από τώρα το ενδιαφέρον τους με ηλεκτρονικό μήνυμα στο ysee@ysee.gr και τίτλο του μηνύματος "ΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ". Οι έχοντες ήδη δηλώσει, θα ειδοποιηθούν για την οριστικοποίηση των ημερομηνιών.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά για την συμμετοχή είναι
1. φωτοτυπία δελτίου ταυτότητος,
2. γραπτή αίτηση συμμετοχής (θα συμπληρωθεί στην έναρξη των μαθημάτων) και
3. πιστοποιητικό ποινικού μητρώου.

Το σχολείο θα είναι διήμερο (θα απαιτείται δηλαδή μία τουλάχιστον διανυκτέρευση για τους εκτός Στερεάς Ελλάδος ενδιαφερόμενους) και όσοι αποφοιτήσουν με επιτυχία θα λάβουν μετά από ορκωμοσία το διακριτικό του δοκίμου ιερέως.

Tα απαιτούμενα τυπικά προσόντα των υποψηφίων είναι όσα καθιερώθηκαν στην διαχρονία της ιστορικά συνεχούς Θρησκείας μας, δηλαδή να είναι Έλληνες και ενάρετοι, ευφυείς και φιλομαθείς άνθρωποι.